Alla inlägg under maj 2008

Av Linda - 30 maj 2008 09:42

hela denna vecka har verkligen varit fullspäckad. iaf för att vara jag. har träffat marie för lite glasskonsumtion, vilket var jättetrevligt. flängt omkring som en tok känns det som.


från igår är jag och sambon hus/katt/hundvakt för mammas räkning. moa har vi hos oss, sen får vi åka ut till åshammar varje dag och vattna blommor och hälsa på min gosronja. en veckas sol på malta där syrran för tillfället är bosatt är det som gäller för min mor nu. det förtjänar hon.

från början hade hon tänkt köra till arlanda, men som tur(^^) var så började hennes bil krångla. min hjärna började direkt spinna så jag erbjöd henne skjuts både för att hon skulle slippa köra med sin onda rygg och för att vi skulle kunna ta en avstickare till södertälje.


gårdagen spenderades alltså delvis i en kokhet bil, därefter mötte vi melissa på stan i södertälje. hennes vän nathalie lärde oss vad en ostig person är. jag är inte helt säker på att begreppet gick in, men jag jobbar på det. fick även träffa en übersöt vincent, ca 14 månader om jag minns rätt :)


eftersom jag är den jag är blir det ju ingen roadtrip utan lite shopping. har nu ett par nya drakar till sovrummet, lite annat smått och gott och det allra bästa: grundkit för smyckestillverkning. ska bli kul att göra lite mer avancerade smycken än bara med gummitråd ^^

Av Linda - 27 maj 2008 18:51

vi var och grattade mamma idag. lite i efterskott sådär. hon fick en ny kaffekopp vilket hon tydligen var i behov av. hon har alltid haft en speciell kopp (olika genom åren vartefter de slits naturligtvis), och jag hade den turen att hon för tillfället inte hade någon :) de roligaste presenterna att ge bort tycker jag är sådant folk kan få användning av.


igår och idag har jag haft städnojja. klockan nio i morse låg jag på alla fyra i badrummet och skrubbade med en disksvamp. jag hade nog fortsatt om det inte vore för att ett finger på min vänstra hand nu inte borde blötas ner.

jag stod och trallade i duschen efter ett par timmars slit, sträckte mig upp för att vrida duschhuvudet och lyckades skära av halva nageln på en rakhyvel.

behöver jag säga att det gjort jäääädrans ont?

Av Linda - 26 maj 2008 13:02

det är så tomt sen melissa åkte. trots att det är flera dagar sen förväntar jag mig nästan att hon ska vara här när jag vaknar. det ska verkligen inte få dröja ett helt år tills vi ses igen! när hon ploppat ut freja ska jag dit och utbilda mig i rapningar och blöjbyten. kan vara bra att öva på någon annans alien så man kan när det är dags själv ^^

jag måste dock säga att jag fick värsta flashbilderna av hur hon började få värkar och vi skulle behöva köra in till sjukhuset. så fort hon tog sig på magen och gjorde ett ljud ifrån sig, var jag tvungen att fråga "gör det ont?", "hur är det?!" osv. men jädrar vad coolt det var att se freja sparka där inne, magen bara bollades runt :D


imorse var det dags för blodprov. enligt rådgivningen som jag ringde eftersom hälsocentralen är stängd pga strejken togs inga blodprover förutom på akuten. tur att jag inte lyssnade, för det var bara att komma in på fastande mage och sträcka fram armen. nästa måndag ska jag träffa en läkare på kirurgen i gävle.

även om det skulle bli beslutat att jag får göra en magsäcksoperation så kommer det antagligen ta minst ett år innan jag väl får den. jag hade släppt alla förhoppningar när jag fick kallelsen. tankarna nu är att blir det så blir det. känner mig ganska likgiltig inför det hela.


igår lyckades jag övervinna tvångstanken att går jag en promenad är det för motionens skull. så jag och sambon gick med flätade fingrar i solen och bara njöt av vädret och varandras sällskap. jag kan ju lova att jag inte lyckas känna så ofta.

Av Linda - 22 maj 2008 10:55

det ligger en nyckelpiga och sover i mys/soff/gästrummet. jättemysigt tycker larven. vi ska troligtvis iväg och kika i roliga affärer idag, dvs dollarstore, ove jansson och liknande.

dagen igår började inte så super, men ångesten försvann när melissa dök upp på tågstationen i gävle. oväntat var det inte alls konstigt att helt plötsligt ha en höggravid melissa istället för den lilla jag är van vid. betyder kanske att det bara är så rätt?

eftersom jag umgås rätt sällan nuförtiden känner jag mig så härligt tillfreds och normal när jag väl gör det. det tycker vi om! 

Av Linda - 19 maj 2008 17:40

kan vädret ta och bestämma sig?! häromdan var det snöstorm, idag regnade det för att sedan bli sol, regn igen och nu är det mulet och blåsigt. helst vill jag ju som de flesta andra ha tillbaka det sköna vårvädret, men det jag tycker är jobbigast är när vädret skiftar flera gånger per dag. det är så svårt att planera något då utan att behöva ta med halva garderoben i nödfall.


har en liten downperiod nu igen. häromdan började tankarna gå så långt att jag funderade på meningen med livet och sånt. närapå självmordstankar. inte för att jag skulle göra något, men tankarna flyger förbi ibland.


vi har moa på besök igen. hon gör inte så mycket mer än att sova och snarka, men hon är söt ändå :) att se någon bli helt upprymd vid åsynen av en pinne har en uppiggande effekt på mig. nästan så att jag börjar vifta på min egen svans. om jag nu hade haft någon ^^ 

Av Linda - 16 maj 2008 12:33

när jag vaknade i morse hade delen av foten vid stortån svullnat till nästan dubbel storlek. jag vet inte hur jag lyckats, men antagligen har jag stukat min stortå på vänsterfoten. har haft lite småont hela veckan, men inte tänkt så mkt på det. igår började det göra ont på allvar och jag fick lite svårt att gå. idag haltar jag.

blir det inte bättre under helgen antar jag att jag måste kolla upp det. det är vad sambon anser iaf. jag är som jag alltid är och skulle nog dra ut på det så länge jag kan ^^


hade tänkt storstäda idag, men det blir nog lite svårt om jag inte vill krypa fram med dammsugaren. får hoppas jag blir bättre innan onsdag, så jag hinner städa innan melissa kommer iaf :)  



Av Linda - 14 maj 2008 15:54

theodor och pucko myser :)

Av Linda - 14 maj 2008 15:18

jag och sandra pratade på msn. jag använde ordet gnutta i en mening. vi kom på att det är ett otroligt sött ord! det låter så gulligt på något vis. varför vet jag inte.


gnutta är härmed ett av mina favoritord!

Ovido - Quiz & Flashcards